Okategoriserade

Krogprofilens attack mot SD: ”Dags att lägga ut råttgift”

Crespimetro-LARGE

Bild: Krögaren Daniel Crespi vill mata SD med råttgift

Daniel Crespi driver flera framgångsrika restauranger i Stockholm. Och nu meddelar han att Sverigedemokrater inte är välkomna: ”Avskyvärt parti”.

När Dagens nyheter listade ställen i Stockholm där politiker hänger skrev de att restaurangen Djuret i centrala Stockholm är en plats där Sverigedemokrater gärna har möten.

Det fick Daniel Crespi, som driver restaurangen, att reagera. På Instagram skriver han: ”Enligt Dagens nyheter så har vi ohyra i kvarteret.

Med andra ord är det dags att lägga ut råttgift. Jävligt mycket råttgift.”

Budskapet med råttgift mott SD, som han då ser som råttor, är glasklart. Han har sin fulla rätt att tycka vad han vill om SD men märkligt att först haft de som återkommande kunder till att nu vilja mata dem alla med råttgift. Får liksom inte ihop den svängningen. Det får nog inte många andra heller, det då det är en 360 graders sväng från förnuft till totalidioti!

Även andra krogprofiler gick in och lajkade hans inlägg. Bland annat krögare bakom restauranger som AG, Tjoget, Kalf-Hansen och Babette.

Men orden ska inte tas bokstavligt, förtydligar Daniel Crespi i ett mejl till Metro. ”Givetvis finns det inget hot om råttgift i mitt privata Instagraminlägg utan det handlar om en symbolik vilket jag förutsätter är ytterst uppenbart.

Den ilska och frustration som jag känner när vi i media blir sammankopplade med detta avskyvärda politiska parti är väldigt stark.”

Daniel Crespi har tidigare bland annat utnämnts till årets krogprofil av Dagens nyheter och årets dryckesprofil av Allt om vin.

Han driver restaurangerna Djuret, Pubologi, Omakase Köttslöjd, Tweed och The Burgundy i Stockholm.

Han dementerar uppgifterna i DN om att SD skulle hålla möten på Djuret.

Han har tjänat stor kosing på att ha SD som kunder och nu vill han ge dem råttgift!? Ja herre min skapare vilken idioti alltså. Varför denna enorma hatstorm mot ett riksdagsparti som mer än en miljon svenska medborgare röstade på i valet? Skulle de också matas med råttgift om det bara gick? En fråga som nog aldrig får ett svar. Knappast….! 

”SD lägger inga möten på Djuret. Att DN väljer att göra en blänkare av ointressant skvaller är en sak som får stå för dem.

Det skvaller som ligger till grund för detta obefogade inlägg är ett möte som ägde rum i ett chambre separée för en massa år sedan där Jimmie Åkesson och en handfull andra högerextrema europeiska politiker sammanstrålade över en middag.

En middag som vi som arbetar här fann mycket obehaglig att genomföra. Vi visste såklart inte vilka som skulle komma på den här middagen eftersom Säpo bokade den här tillställningen.”

Metro

Annonser