Hemlösheten

Antalet hemlösa i Sverige ökar – Antalet äldre över 65-år ökar mest

hemlösauteloiggare

Bild: Antalet hemlösa och uteliggare ökar, vad görs åt problematiken då?

Samtidigt som det flödar in flyktingar över gränsen så är antalet hemlösa och uteliggare stor, och det bara ökar och ökar. När det satsas miljarder på de nyanlända men inte ett rött öre på våra egna som ramlat ut ur det normala Sverige, och som nu inte ens har ett tak över huvudet, hur ska man tolka det? Struntar man i de hemlösa svenskarna helt? Och om ja, varför då? Är inte våra egna som ramlat ur systemet värda någonting, är de mindre värda än afghaner, irakier och somalier? Personer som nyligen kommit hit och får direkt hjälp med bostad, sysselsättning och pengar till kläder, möbler och en massa annat. Det är helt sinnessjukt och vidrigt!

73-åriga ”Astrid” spenderar nätterna på nattöppna hamburgerrestauranger. 67-årige Martin blev hemlös efter en separation och kollektivtrafiken har blivit hans hem.

Många av de hemlösa pensionärerna är missnöjda med hur bostads- och integrationspolitiken förts de senaste åren.

Snart är det val och flera av de hemlösa vi har träffat berättar att de ska rösta på Sverigedemokraterna för första gången.

Bra val att rösta på SD, inget annat är att rekommendera och de är de enda som talat om denna problematik, så en röst på SD är en röst för Sverige!

Mer på SVT

Annonser