Sjukvården

Barnpsykiater Salomon Schulman – Dissar adhd-medicinering

Bild: Salomon Schulman

Många barn skulle klara sig bra utan sina starka och beroendeframkallande mediciner som ex. Concerta, Elvanse, Ritalin och Medikinet. Han menar att ungdomars intag av dessa mediciner har mångdubblats de senaste åren. Han skriver också om bokstavsdiagnoser och depressioner vilket är ett stort problem och där medicinering ger biverkningar som ex. sämre sexliv, fetma och diabetes. Ok, jag håller med om att mediciner för adhd verkar skrivas ut ganska lätt, och att en del som har diagnosen nog skulle klara sig med andra medel som ex. terapi. Men hur som helst så ”dissar” han i princip hela läkemedelsundustrin, och det kan kosta då de är mäktiga och de vill ju sälja så mycket det bara går. Det är inte på deras bord att kontrollera alla som äter deras mediciner.

Mer på Expressen

Annonser