Dårskap

Alla vargar på Kolmården ska nu avlivas – De säger att djurparken inte är anpassad för varg

ylandevargar

Bild: Ylande vargar

Någon som är i beslutsfattande position i Kolmården måste ha fått en stroke eller schizofreni då de idag går ut med att alla vargar ska avlivas på Kolmården. Det sägs att helt plötsligt är inte djurparken lämpad längre för varg, och man undrar ju lite då hur de sett på saken i alla de år som vargarna har varit på Kolmården? Är det ekonomi som gör att vargarna ska avlivas? Varför inte placera dem på en annan djurpark, måste de tvunget dö? Mycket märkligt och kanske har det lite att göra med kvinnan som dödades i varghänget, men det är ju längesen nu, jag begriper det inte alltså!

Alla vargar på Kolmårdens djurpark ska avlivas. Djurparken menar att den inte är anpassad för att ta hand om djuren.

– Det är alltid ett svårt beslut när vi måste ta bort djur. Våra djurvårdare har starka band men det är fortfarande så att vi gör det som är det bästa för djuren, säger Filip Johansson, djurchef på Kolmården.

Inga nya vargar kommer att tas in, och de fyra vargar som finns på djurparken i dagsläget kommer att avlivas. Det meddelar djurparken i ett pressmeddelande.

– Det rör sig om fyra individer, säger Rickard Sjödén, informationsansvarig på Kolmården djurpark.

”Kolmården väljer att inte längre ha vargar i djurparken. Beslutet grundar sig i att den nuvarande anläggningen inte är anpassad för att ta emot och introducera nya vargar”, skriver djurparken.

Vargarna på Kolmårdens djurpark fick mycket uppmärksamhet 2012, efter att en vargskötare attackerades och dödades av djuren. 2016 dömdes en tidigare chef på djurparken för vållande till annans död, till följd av händelsen.

– Efter den tragiska olycka vi hade har vi bytt arbetsätt. Vi går inte in djuren utan har en barriär mellan djurskötarna och djuren.

De nya barriärerna är inte anpassade för att vi ska kunna introducera nya vargar i det här hägnet, säger Filip Johansson.

– Det är alltid ett svårt beslut när vi måste ta bort djur. Våra djurvårdare har starka band men det är fortfarande så att vi gör det som är det bästa för djuren.

Det bästa för djuren!? Att döda dem rakt av, är det verkligen för djurens bästa? För den ekvationen får jag ju verkligen icke ihop och som sagts så är det säkert att kostnaderna skjutit i höjden och då får vargarna sätta livet till. Vidrigt och syniskt, det är så man blir fly förbannad alltså!

Expressen

M.S

Annonser