Brott

Trippelmördaren i Uddevalla döms till livstids straffarbete – i Libanon

uddevallamördaren

Bild: Trippelmördaren Martin Saliba

Martin Saliba dömdes tillsammans med sin bror Mark Saliba till livstids fängelse för trippelmordet i Uddevalla 2015. Men innan han dömdes hann Martin Saliba fly från Sverige till Libanon. Nu döms han dock för trippelmordet – i libanesisk domstol.

Enligt GT dömdes han till döden, men fick straffet omvandlat till livstids straffarbete. Polisen i Uddevalla och dess chef för grova brott, Sten-Rune Timmersjö, har inte fått någon information från Libanon under rättsprocessen där.

– Vi har inte hört något. Men har de gjort samma bedömning som hovrätten i Sverige, så förstärker de ju bilden av att det var rätt dom, säger han. Förutom straffarbetet döms Martin Saliba att betala ett skadestånd på 300 000 kronor.

– Det var ju han eget val att fly till Libanon. Det var kanske inte det bästa valet han gjorde, säger Sten-Rune Timmersjö. Han betonar samtidigt att beskedet var viktigt för de anhöriga.

– Men de hade ju velat ha det här beskedet för länge sedan. SVT har sökt Martin Salibas svenska advokat Björn Hurtig utan resultat.

SVT

Annonser