Okategoriserade

Louise Erixon (SD) blir kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg

louiseerixonsd

Bild: SD:s Louise Erixon, Jimmie Åkessons sambo

Sverigedemokraterna tar över makten i Sölvesborg tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och det lokala SoL-partiet. – Vi fyra partier avser att leda Sölvesborg kommun tillsammans den kommande mandatperioden, säger Emilie Pilthammar, gruppledare för Moderaterna.

Samstyret tänker dela på makten genom två kommunalråd, ett från Sverigedemokraterna och ett från Moderaterna. Emilie Pilthammar (M) blir ordförande i kommunfullmäktige, Louise Erixon (SD) blir kommunstyrelsens ordförande.

Företrädarna är medvetna om att de bryter mot partiernas riktlinjer för samarbete med Sverigedemokraterna. – Vi går lite emot partiets riktlinjer, men vi anser att våra väljare sett fram emot det här lokalt.

Det har inte varit lätt att ta det här beslutet, men vi har gjort det för väljarna, säger Robert Manea, Kristdemokraterna.

– Sverige är ett avlångt land och det ser inte likadant ut i Sölvesborg som det gör i Stockholm. Jag har informerat mitt parti om detta, men vi är inte överens om det är bra eller dåligt, säger Emilie Pilthammar.

Mer på SVT

Annonser