Religion

Religion, vad är det egentligen som är så bra med det?

Någon vis man sa en gång att religion, det är opium för folket. Han hade nog mer än en poäng där. Detta med religion är mycket märkligt alltså, och jag tycker det för med sig såna saker som borde göra att vi skulle skrota religionen som det falsarium det nu är. Det hela bottnar i människans ständiga rädsla för döden, och för vad som händer när vi dör. Detta ständiga grubbleriet på dessa frågor gör att människan så gärna vill att det blir någon slags vidareflytt efter döden, som typ en livet del 2. Men jag som är ateist begriper inte detta riktigt. Visst förstår jag nyfikenheten över vad som komma skall efter dödens inträffande, men vissa människor de går och grubblar över detta så mycket att det till slut tar över helt, och livet får då en mycket sämre kvalité. Ända sedan urminnes tider har människan haft något att tillbe, men om vi tittar lite krasst på det hela med religion så ser vi också hur mycket ondska det orsakat. Korstågen var ju verkligen inte något som handlade om godhet eller fred, tvärtom. Se också på häxbränningarna, hur mycket kärlek var inblandat i det? Noll skulle jag med lätthet säga. Det var rena vansinnet och det finns så mycket mer vansinne så det räcker och blir över. Vår dåvarande kung Gustav Wasa han tågade in i Finland och ställde ett ultimatum, antingen blev de kristna eller så fick de sina huvuden avhuggna. Känns det bekant? Hört det nyligen? Ja, det låter väldigt bekant, för det är i princip exakt det budskap som jihadisterna i IS använder sig av. Konvertera eller dö. Skillnaden den är hårfin. Nu har ju de flesta länder utvecklats sedan 1500-talet men det resonemanget finns alltså fortfarande och det är skrämmande. Så religion som företeelse är enligt mig ett aber i samhället som vi moderna människor borde sopa bort från samhället, för det är en företeelse som verkligen inte passar in 2018 i vårt moderna samhälle.

M.S

Annonser