Okategoriserade

En bild säger som bekant mer än tusen ord – Det stämmer verkligen här!

Mona Alice

Bild: En talande bild

Mona Sahlin, dömd fifflare och brottsling, och programledaren för Disneyklubben – Alice Bah Kunke. Vilket radarpar alltså. Lägg märke till att det är islamvurmaren Sahlin som står överst och hur man riktigt känner att Alice Bah inte är riktigt nöjd med detta!

Men här är det förvisso erfarenhet, kompetens och yrkesvana som bestämmer rangordningen. Inget fel i det men Alice är ju färgad, så ska inte hon typ kvoteras in på trappan lite ovanför etniskt svenska Mona Sahlin?

Detta har med all säkerhet diskuterats före bilden togs men att Sahlin skulle stå under Alice Bah Kunke, ja det kan vi bara ta och glömma. Det kallas rangordning, och det är något som sitter i väggarna i riksdagshuset.

Så här har Alice Bah inte en chans att övertrumfa fifflot Sahlin, det är en politisk omöjlighet. Mona Sahlin var ju upplärd på Palmemanér och hon sägs ha sett Olof Palme som hennes ledstjärna, och vilken tur att han var död då hon dömdes i domstol för brott hon begått.

Jag minns när Håkan Juholt blev partiledare, då satt Sahlin kort efter det hos Skavlan och pratade skit om honom i direkt förolämpande termer, för sådan är hon. Hon hugger som en kobra!

Och detta har inte Disneyklubbens före detta programledare i sig utan det tar lång tid att lära sig via den hårda vägen. Så att fifflot Sahlin står ovanför Alice Bah, ja det är så det går till. Det tillhör politikens spelregler.

M.S

Bilden lånad från Tobbes Medieblogg

Annonser