Heavy Metal

Musik: Prince – Purple Rain, från det ljuva 80-talet, men som också hade sitt mörker

Jizzes vilken bra låt och vilken bra musik från en gyllene tidsera som man sällan kommer glömma. Inte ens om jag blir senil-dement så kommer jag att glömma 80-talet, för då var man verkligen kung och livet lekte.

Och det utan det tunga allvar som kom senare och som gjorde en till vuxen.

Musiken från denna tidsepoken är naturligtvis inte bara bra, det fanns ju mycket skit också, men över lag så var det musik med betydelse i och som ofta hade ett budskap.

Att Prince skulle sluta sitt liv på det tragiska sättet som han nu gjorde, ja det trodde man ju knappast om honom, utan jag trodde faktiskt att han var en renlevnads människa men oj så jävla fel man kan ha ibland!

et_prince_elevator_042016_hulu

Bild: Prince eller The Symbol

Dessa satans droger som skördar mängder med offer och som det inte verkar gå att få någon ordning med och jag tror knarket ökar och ökar år efter år. Tyvärr.

Se bara på Michael Jackson som stod på sy mycket narkotiska preparat att det är ett under att han ens kunde stå upp. Se bara på Whitney Houston som man hittade avliden i ett badkar och med blodet sprängfyllt av kokain och lugnande mediciner.

Sen finns ju märkligt nog de personer som drogerna inte verkar sätta några som helst spår på, och där användandet sträcker sig till att de använder helt rena droger. Och droger av yppersta kvalité.

För det spelar stor roll, speciellt om det nu är heroin som man missbrukar. Där är renheten livsviktig, och är man van vid det och man sedan kommer över smuttsigt heroin, ja då är chansen stor att man avlider.

Om man ser det jag skriver om, så är droger, drogvärlden och det falska livet enbart misär och ett livslångt elände.

200px-Lemmy-02

Bild: Lemmy Killmister, frontman i Motörhead. Avled 2015, 70-år gammal

Lemmy i Motörhead han gjorde ingen hemlighet av att han var en så kallad ”speedfreak”, och drogen är då alltså – amfetamin.

Live Fast And Die Hard, sjöng han ibland, och märkligt nog så var det inte amfetaminet som tog honom utan det var en kombination av stress och överkonsumtion av alkohol.

Men Lemmy gick på amfetamin från början av 70-talet fram till sin död 2015. Han sa att det fick honom att bli fokuserad och få skärpta sinnen, vilket är viktigt om man är musiker.

Så Lemmy får stå som en motvikt till de andra jag skrivit om. Phil Lynott, frontman i legendariska irländska gruppen Thin Lizzy, han brukade avsluta konserterna med en uppmaning, – And you keep off them fucking chemicals!

Lynott som gick bort redan 1986 och det efter ett hektiskt drickande och knarkande, han blev kroppsligen svårt sjuk.

Han hade drabbats av både njur och leversvikt, som alkohol och ett hårt knarkande hade gett honom. Jävligt synd då han hade mycket mer att ge.

Wikipedia

M.S

Annonser