Litteratur

Björn Ranelid, – du får aldrig Augustpriset ändå….

Björn_Ranelid

Bild: Björn Ranelid 2012

Det fanns en tid då jag tyckte Björn Ranelid var en frisk fläkt som sa det han tyckte, och som på ett lite showande vis gjorde roliga och minnesvärda inhopp i olika teveprogram.

Men det var då, och så känner jag verkligen inte idag. Jag tycker att 69-årige Björn Ranelid kommer med konstigare och konstigare utspel.

Och som det verkar har han tappat fotfästet helt. Han klagar och mästrar missbrukare och deras anhöriga, alltså att de ska ta sig i kragen.

Och bara den inställningen, ja den får mig att bli förbannad på riktigt allvar.

Jag har faktiskt läst en bok av Björn Ranelid, jag minns dock inte namnet på romanen nu, och han skriver väl ganska bra.

Även om det inte direkt är sådant som jag finner intressant. Han må ha fått framgång, säkerligen också rikedom och allting i hans liv har säkerligen blivit riktigt lyckat, men han angriper ändå de svaga i samhället.

jörnRanelid

Bild: Björn Ranelid

Han är idag enbart en mediakåt exhibitionist, och en person som gör helt galna utspel om det mesta i samhället, och det enbart för att synas.

– Så du Björn Ranelid, du fick ju aldrig Augustpriset, och du kommer heller aldrig få det. Bara att du inser det faktumet!

M.S

Annonser