Dårskap

Mamman dog, nu ska sexårige Denis utvisas – Absurdistan 2018

denisukraina

Bild: Sexårige Denis ska utvisas till Ukraina

Denis fyllde sex år i april – drygt en månad efter att hans mamma hittades död i en lägenhet i Södertälje. Den biologiska pappan har sagt upp vårdnaden, vilket gör pojken föräldralös.

Nu har Migrationsverket bestämt att Denis ska utvisas till Ukraina, där han inte känner någon och förmodligen kommer hamna på barnhem. Den 9 november 2017 ansökte Denis, 6, om uppehållstillstånd i Sverige.

Pojken ansökte som medföljande till sin mamma, som i sin tur ansökte på anknytning till en partner. Denis är ukrainsk medborgare precis som hans mamma, som hittades död i en lägenhet i Södertälje den 10 mars tidigare i år.

Polisen grep en man skäligen misstänkt för mord, vilket är den svagaste misstankegraden. Senare skrev polisen dock av misstankarna.

Enligt kammaråklagare Emma Olsson fanns det inte längre någon misstanke om att brott hade begåtts, rapporterade Länstidningen i Södertälje.

Sverige kan ta in 9000 afghaner som ljuger om ursprung och ålder och som det varken finns sysselsättning eller bostäder åt, och samtidigt ska man utvisa en sexårig pojke. Här snackar vi Absurdistan på riktigt allvar alltså!

I dag bor Denis hos sina morföräldrar, som har bott i Sverige i sex år och har ansökt om att få adoptera pojken.

Men nu har Migrationsverket beslutat att pojken ska utvisas till Ukraina – trots att han inte känner någon där, och förmodligen kommer hamna i familje- eller barnhem.

Det uppger Denis goda man och vårdnadshavare, Midia Soufi. – Det blir barnhem. Han har inget mottagande där borta, säger hon.

Tror du att han skulle få det bra på ett barnhem i Ukraina?– Absolut inte. Midia Soufi pekar på pojkens utsatta situation, med en avliden mamma och en pappa som sagt upp vårdnaden via en tingsrätt i Ukraina.

En utvisning skulle vara förödande för Denis, menar Midia: – Då kommer han även förlora sina morföräldrar. De är hans enda trygghet. Det betyder att han kommer förlora tre i sitt liv – de enda han hade.

Det är helt vansinnigt hur det är ibland i Sverige och detta gör mig förbannad, att kasta ut en sexårig pojke som antagligen blir direkt placerad på ett barnhem!? Så klart han ska få stanna i Sverige!

Mer på Expressen

 

Annonser

2 svar »