Brott

Grovt våldsbrott i Filipstad -Fyra män gripna för mordförsök

mordförsökfilipstad

Bild: Fyra personer har gripits misstänkta för mordförsök i Filipstad.

Offret skuren illa i ansikte, mage och bröst och som det verkar av fyra gärningsmän. Det synnerligt grova våldet blir vanligare och vanligare. Detta måste vara någon slags uppgörelse med folk ifrån den undre världen eller en kriminell uppgörelse som gått helt fel.

En man hittades svårt misshandlad i Filipstad under måndagskvällen. Enligt Aftonbladet har mannen knivskurits i ansikte och bröst. – Han är förd med ambulanshelikopter till sjukhus. Skadorna är allvarliga, säger Mats Öhman, polisens presstalesman i Bergslagen.

Fyra män har gripits, misstänkta för försök till mord. Det var klockan 17.52 som larmet kom till polisen. NWT var först med att rapportera om händelsen. – En man anträffas uppenbart svårt misshandlad i centrala Filipstad, berättar Öhman.

Han säger vidare: – Han är förd med ambulanshelikopter. Han var vid medvetande, men skadorna är allvarliga. Det är rubricerat som grov misshandel. Mannen ska vara svårt knivskuren i ansikte och bröst, uppger Aftonbladet.

Brottsplatsen har ännu inte kunnat fastställas. Det är oklart om brottet har skett inom- eller utomhus. Ett stort polispådrag har initierats. – Det pågår just nu intensivt arbete med fleras patruller, varav flera hundpatruller, under ledning av yttre befäl, säger Mats Öhman.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska polisen initialt ha jagat två gärningsmän och en av dem misstänks vara beväpnad med pistol. – Det har fattats beslut om förstärkningsvapen, som ett skydd för oss. Det kan vara lite olika vapen, beroende på vad man har utbildning på.

Normalt sätt handlar det om mp5, säger Öhman. Patruller från Örebro anslöt till insatsen. – Det är två, tre stycken från Örebro plus de vi har i gång sedan innan, sa Mats Öhman.

Mer på Expressen

Annonser