Brott

Äldre kvinna rånad och misshandlad

Vem sjunker så lågt att man rånar och misshandlar äldre personer? Det är inte många som sysslar med den sortens kriminalitet!

Larmet kom vid 17-tiden, skriver Göteborgspolisen på sin hemsida. Det var kvinnan själv som ringde polisen och uppgav att hon blivit rånad.

Hon trodde att gärningsmannen bodde i samma port som henne, varför hon lät honom följa med in i trapphuset. Där blev hon alltså misshandlad och rånad.

– Jag har ingen uppgift om hur allvarligt skadad hon blev, men man kan ju undra hur många kvinnor som står pall för flera knytnävsslag, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Gärningsmannen kom över kvinnans väska som innehöll bland annat 4 000 kronor. Rånet ska ha inträffat en dryg timma innan kvinnan larmade polisen.

– Ofta är en sådan här händelse väldigt chockartad, och därför är det inte ovanligt att det dröjer innan vi får vetskap, säger Brehm.

En polispatrull befinner sig nu hos kvinnan för att prata med henne. – Vi hoppas på ett bra signalement.

Polisen har god lokal- och personkännedom, och om det är något som sticker ut är det inte omöjligt att vi hittar eller till och med vet vem det är, säger Ulla Brehm.

Expressen

Annonser

2 svar »