Narkotika

Video: Effekten av drogen – ”K2” i Brooklyn i New York

Fruktansvärda scener och de påverkade personerna i videon är ju i princip döda, och det är bland det värsta jag sett. Mycket otäcka bilder. K2 är en syntetisk cannabinoid som räknas in till gruppen – Spice. Farliga droger där ett par bloss kan betyda döden.

Det är till skillnad mot Cannabis, en droggrupp som lägst dödlighet. Cannabis är ju inte direkt dödlig utan är mer skadlig på andra sätt. Spice det är ett namn för olika substanser som liknar cannabis, de så kallade syntetiska cannabinoderna som likt cannabis också röks.

Det består av torkade örter eller torkade växtdelar (det är därifrån namnet kommer) där man har tillsatt syntetiska cannabinoider med hjälp av lösningsmedel. Spice kan innehålla många olika typer av substanser och säljas under många olika namn.

Spice ger effekter som liknar de man får av cannabis, men man får ofta ett kraftigare rus med mer eller mindre uttalade centralstimulerande effekter.

Eftersom olika lösningsmedel används för att framställa spice får man också andra effekter, som minskad muskelkontroll, ökad reaktionstid och sämre reflexer.

På längre sikt kan man få rinnande näsa, hosta, irriterad hals, extrem trötthet, huvudvärk, ångest och känna nedstämdhet.

drogenk2

Drugsmart

Videon från Facebook

Annonser

2 svar »