Brott

Skåning misstänks ha tjänat 20 miljoner på knarkhandel på nätet

flugsvamp.jpg

Bild: Röd flugsvamp

En 26-årig man från Skåne misstänks för att under tre års tid ha tjänat mångmiljonbelopp på drogförsäljning på internet. I förra veckan slog polisen nationella operativa avdelning till och grep mannen.

När polisen slog till förra måndagen hade den 26-årige skåningen varit anhållen i sin frånvaro under några dagar. Han misstänks för mycket omfattande försäljning av narkotika via internet under tre års tid.

Ärendet utreds av polisens it-brottsspecialister på den nationella operativa avdelningen, NOA, och leds av specialåklagare på riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

I fredags häktades 26-åringen, som de senaste åren varit bosatt i Lund och Malmö, misstänkt för grovt narkotikabrott och synnerligen grovt narkotikabrott. – Det har skett på olika platser i Sverige, däribland Stockholm, säger åklagaren Anna Svedin.

Hon säger också att försäljningen inte skett öppet utan på någon form av dold plats på internet. Av en framställan om kvarstad som åklagaren Anna Svedin lämnat in till Stockholms tingsrätt framgår det att 26-åringen misstänks ha tjänat 19,6 miljoner kronor på narkotikahandel.

– Generellt så ska vi ju för att få en kvarstad på sådana belopp kunna visa att man genererat sådan vinst genom brottslig verksamhet, säger Anna Svedin. Vid en husrannsakan i ärendet har polisen hittat en halv miljon i kontanter som har tagits i beslag. I övrigt är åklagaren förtegen.

Hon vill inte kommentera vilka preparat 26-åringen misstänks ha sålt, eller om ärendet är resultatet av samarbete med utländska myndigheter. – Vi är så pass tidigt i den här utredningen att jag inte kan lämna fler uppgifter, säger Anna Svedin.

Bra jobbat av polisen, dessa profitörer hör hemma i fängelset och ingen annanstans. Att tjäna 20 miljoner kronor på andras misär och tungt missbruk, det är rent ut sagt vidrigt. Förhoppningsvis blir det ett käönnbart fängelsestraff på 6-8 år. Allt annat vore en monumental skandal, i och med att det handlar om en stor affärsmarknad och som gett mycket i vinst!

HD

Annonser

2 svar »