Brott

Mordet i sybutiken – Hundra nya tips har nu kommit in efter att fantombilden publicerades

fantombild

Bild: Så här kan kvinnan ha sett hur för 13 år sedan

Polisen i Göteborg har fått in runt hundra tips efter att de gick ut med en bild på den möjliga gärningskvinnan till ett mord för 13 år sedan. Fantombilden togs fram från DNA på brottsplatsen. 650 kvinnor har topsats efter mordet på en kvinna i en sybutik i Göteborg.

Trots det går den troliga gärningskvinnan med rosa byxor fortfarande fri efter 13 år. – Utan den här fantombilden som vi gick ut med i förra veckan hade jag inte haft de här hundra tipsen framför mig på mitt skrivbord nu, säger kriminalkommissarie Peter Thylén.

Kvinnan skulle stänga tygbutiken hon arbetade i en oktoberdag 2005, istället knivmördades hon i butiken strax efter klockan 18 på kvällen. Polisen har gått ut med signalement på kvinnan, som tros ha begått mordet, men utan resultat.

I förra veckan gick polisen ut med en unik fantombild som tagits fram från DNA som den troliga gärningskvinnan lämnat efter sig på brottsplatsen. Nu har de fått in runt hundra tips. – Detta kommer leda till ännu fler topsningar.

Video: Mordet på Marie Johansson 2005

Självklart tipsar en del om kvinnor som redan topsats men här finns också många intressanta nya tips, säger Peter Thylén som menar att fantombilden lett till fler tips än förväntat.

Återstår att se om fantombilden kan leda till att man kan gripa mördaren. Lite svårt att sätta ansikte på en person 13 år tillbaka. 

SVT

2 svar »