Lysekil

Video: Joakim Lamotte intervjuar pensionärerna som slogs mot invandrargänget i Lysekil

Bild: Lysekil

Västkustpärlan – Lysekil, som på senare tid blivit mest känd för att ett invandrargäng gör livet surt för Lysekilsborna. Men Joakim Lamotte har fått sig en diskussion med pensionärerna som satt sig upp mot ungdomsgänget.

I invånarnas meddelanden till kommunen står om kvinnor som rånats i sina hem, invandrargäng som kastar sten och skriker Allah Akbar, muslimer som trakasserar hundägare och barn som blir kallade svennejävlar. Men när kommunen sammanfattar ”trygghetsundersökningen” står om högljudda mopeder och sladdande bilar.

Lysekils kommun har tagit emot ett antal invandrarfamiljer. Sedan dess har den idylliska skärgårdsbyn förvandlats till ett ghetto där invandrargäng, sturska av att bara vara omgivna av fridfulla äldre människor, driver runt och krossar rutor, kastar sten och trakasserar invånarna. Situationen i Lysekil har blivit en mardröm för de boende.

Invandrarfamiljerna fick bostäder i semesterparadisets enda större hyresrättsområde, kal­lat Badhusberget. Snart började ungdomar därifrån, i huvudsak unga somalier, att söka sig in mot centrum och de svenska villorna för att visa sin dominans över svenskarna.

Nya Tider har tidigare pratat med en kvinna som berättade om hur bekanta som bor jämte hyresrättsområdet Badhusberget fått en stor stenbumling inslungad i vardagsrummet, vilket vi skrev om i NyT v.19/2018. På kullerstensgatorna i centrum ligger dagligen glassplitter från krossade skyltfönster och bilrutor.

Gängen drar runt och gör gester mot folk på restaurang och ofredar invånarna både verbalt och fysiskt. Problemen med invandrargängen har skapat löpsedlar även i riksmedia. Invånarna är oroliga, och det är uppenbart varför.

Youtube

Nya Tider

 

 

 

Annonser

2 svar »