Dårskap

Vansinne: Pristagaren – ”Skapa frizon för flyktingar i Sverige”

paulromerpristagare

Bild: Nobelpristagaren Paul Romer

man trodde att man sett och hört det mesta av vansinnigheter så läser man om detta, och detta tar ju dock priset och är bland det mest vansinniga man läst om på lång tid. Varför skulle Sverige skapa en frizon för flyktingar, vad är liksom det som gör Sverige till kandidat till ett sådant sinnessjukt förslag? Varför inte Frankrike eller Tyskland? Denna Nobelpristagare, Paul Romer, han varkar ju inte ha så många hästar kvar i stallet.

Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne tilldelas i år amerikanerna William D Nordhaus och Paul M Romer.

Det meddelade Kungliga Vetenskapsakademin (KVA) på måndagen. KVA skriver att William D. Nordhaus och Paul M. Romer har utvecklat metoder för att besvara några av vår tids mest avgörande och utmanande frågor om hur vi skapar långsiktig tillväxt och globalt välstånd.

William Nordhaus och Paul Romer får Ekonomipriset till Alfred Nobels minne. Årets pris handlar om innovation, klimat och ekonomi i samverkan.

Paul Romer har i en tidigare intervju med DN förslagit att Sverige kan upprätta en frizon för flyktingar där de ska vara helt självförsörjande.

Han må ha fått Nobelpriset men att det är något fel på karln det står ju helt klart.

Expressen

Annonser