Brott

Mordisk somalier: Youssaf Khaliif Nuur – Dömd för att ha vållat 22-åriga Alexandra Mezhers död på ett HVB-hem i Göteborg

Alexandra

Bild: Youssaf Khaliif Nuurs offer – Alexandra Mezher

Youssaf Khaliif Nuur, som påstod sig vara 15 och bodde på ett hvb-hem för så kallade “ensamkommande flyktingbarn” och i januari mördade 22-åriga Alexandra Mezher, fick idag sin dom. Nuur, var i själva verket minst 18 år gammal och Mezher, som knivhöggs tre gånger, arbetade på boendet ifråga i Mölndal. I maj yrkade åklagaren på att gärningsmannen borde dömas för mord men rekvisit förelåg även för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

yousiifbrottsplats

Bild: Somaliern Youssaf Khaliif Nuur – Och brottsplatsen

Göteborgs tingsrätt anser att Nuur haft för avsikt att skada kvinnan men inte döda henne. Inte heller ska han ha haft insikten att hon skulle avlida som följd av skadorna han åsamkade henne, menar man.

Skadorna på Mezher var stick- eller skärsår: ett ytligt sår på ryggen, ett tvärgående sår i vänstra handflatan och ett tvärgående sår på vänstra handens – långfingrets, ringfingrets och lillfingrets – böjsidor samt ett sår på högra lårets framsida, beläget 58 cm ovanför högra fotsulan, med avskärning av lårpulsådern och lårblodådern.

Nuur döms för synnerligen grov misshandel, försök till grov misshandel och grovt vållande till annans död till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning samt utvisning med förbud att återvända under tio år framåt.

youssafochalexandramezher

Bild: Gärningsman och offer i samma bild

Petterssons Blogg

Kriminellt

 

 

 

 

Annonser

1 svar »