Brott

Kvinnliga mördare: Diana Ejderkrans – Sexton års fängelse för ett mycket brutalt mord 2016

Diana-Ejderkrans-mord

Bild: Den brutala mördaren Diana Ejderkrans – Dömd till 16-års fängelse

Från domen: ” Diana Ejderkrans har dödat Mattias Fanqvist genom att upprepade gånger sticka eller hugga honom med en kniv i bröstet, ryggen och armen. Av knivvåldet har Mattias Fanqvist tillfogats skador på bl.a. stora blodkärl, lunga och luftrör vilket fått till följd att han avlidit. I lägenheten påträffades bland annat en blodig rosa kniv, en blodig handduk, en hammare samt en svart bag innehållande tre andra knivar, en tång och ett antal tomma kartor efter sömnmedlen Imovane och Propavan.”

Diana Ejderkrans, 35, döms för att ha mördat en 43-årig man i hans bostad. Veckorna innan dådet sökte hon på Google: ”Bra kniv att döda med”, ”dö av slag i huvudet”, ”livstid år Sverige” och ”bo i kvinnofängelse”.

Nu har hovrätten fastställt straffet till 16 års fängelse. – Jag tror att han är ganska död, sa kvinnan själv när hon ringde 112. Den 17 oktober förra året åkte Diana Ejderkrans, 35, hem till en 43-årig man på Frösön i Jämtland för att dricka vin och titta på film.

dianaejderkransfacebook

Bild: Diana Ejderkrans profilbild på Facebook

Med sig hade hon en väska: med sömnmedel, tre knivar och en rörtång. Planen var att döda och sedan skända mannen, som hon till och från haft en relation med. Han hade lovat henne ett lån på 250 000 kronor, men hade inte gett henne pengarna.

I början gick planen, som hon erkänt, som den skulle. Den 43-åriga mannen lurades att ta sömnmedel – kvinnan sa att det var potensmedel. Men enligt planen skulle han bindas fast i sängen, vilket inte skedde.

I stället höggs 43-åringen till döds i hallen med flera knivhugg, när han av allt att döma var på väg att lämna lägenheten. Kvinnan ringde själv SOS Alarm efter att hon försäkrat sig om att mannen var avliden.

dianaejderkransgym

Bild: Diana Ejderkrans tränar styrketräning

Kvinnan: – Jag har haft ihjäl en människa precis. Larmoperatören: – Har du haft ihjäl en människa? Kvinnan: – Japp, jag tror att han är ganska död. Strax innan mötet ska hon ha berättat för en tredje person att hon tänkte göra illa den person som inte ville låna henne pengar, trots att han lovat.

Den 30 september förra året, drygt två veckor före mordet, gjorde kvinnan ett antal sökningar på Google. Hon skrev bland annat: ”Bra kniv att döda med”, ”dö av slag i huvudet”, ”livstid år Sverige” och ”bo i kvinnofängelse”.

dianaejderkransikeps

Bild: Attityden hos Diana Ejderkrans går ej att ta fel på

Kvinnans försvarsadvokat, Andreas Victor, har tidigare berättat varför hon ville döda 43-åringen. – Hon kände sig sviken av honom. – Det är svårt för henne att förklara, hur den känslan står i proportion till vad hon sedan gjorde.

I hovrätten framförde den tidigare ostraffade Diana Ejderkrans att hon avbrutit sin plan att döda den 43-åriga mannen, och att det därför inte kan bedömas som avsiktligt. Hon har erkänt att hon gjort sig skyldig till grov misshandel och vållande till annans död.

Hovrätten gick dock på tingsrättens linje och dömde henne till 16 års fängelse för mord. En av nämndemännen hade en skiljaktig mening gentemot de andra. Hen ville att kvinnan skulle dömas till 18 års fängelse.

dianaejderkransler

Bild: Diana Ejderkrans som ser mycket bra ut verkar utåt kaxig och självsäker

Ett sinnessjukt mord färgat av komplett galenskap. Diana Ejderkrans är nog att se som en mycket farlig person, och en av Sveriges farligaste kvinnor. Bruttaliteten och attityden är skrämmande och att hon undgick livstids fängelse är ju en gåta, för detta anser jag vara så grovt att det inte kan bli mycket grövre.

Kriminellt

Expressen

Köp domen här – 49 kr