Moderaterna

Tyst om mötet mellan Stefan Löfvén och Ulf Kristersson

löfvenkristersson

Bild: Moderatledaren Ulf Kristersson och Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven har träffats i dag

Ingen av dem vill säga något om samtalens innehåll, men Allianspartierna, som också träffades igen i dag, står fast vid att de vill försöka bilda en regering tillsammans, med Ulf Kristersson som statsminister.

– Vi är fast beslutna om att hitta en väg framåt. Om vi inte ska låta ytterkantspartier diktera villkoren i svensk politik, ja, då måste ju de sex partierna som finns däremellan vara resonabla, resultatinriktade och konstruktiva för att hitta gemensamma lösningar, säger Centerpartiledaren Annie Lööf.

Partiledarna är ovilliga att berätta vad som pågår men det har varit full aktivitet i Riksdagen idag, där moderatledaren Ulf Kristersson har talmannens uppdrag att sondera möjligheterna att få stöd för att bilda regering.

Han har två veckor på sig och vad mötet med Stefan Löfven gav är okänt, men hittills har han också hållit fast vid sin uppfattning att Alliansen ”kan glömma” att Socialdemokraterna skulle hjälpa fram en Alliansregering.

Det är ett i det närmsta omöjligt uppdrag som Kristersson nu har framför sig och att hitta en lösning inom fjorton dagar det ser jag som helt omöjligt. Att vi kommer allt närmare ett nyval det tror jag däremot på. Det skulle gynna Sverigedemokraterna men skulle kunna vara dödsstöten för Miljööpartiet som är farligt nära att trilla ur riksdagen. 

 Lyssna SR

SR

1 svar »