Brott

Polis slogs medvetslös av gäng: ”Fick tänder utslagna”

image

Bild: Temabild

Ett bråk utbröt på en buss vid bussterminalen i centrala Skövde på onsdagskvällen. När den första polispatrullen anlände till platsen attackerade de unga männen en av polismännen, som misshandlades svårt.

Det finns ingen respekt för lag och ordning längre, det står ju helt klart. Man ger sig på och misshandlar poliser och detta är något nytt då buset gav sig inte på poliser förr.  

Polisen fick in larmet klockan 20.45 om att situationen vid bussterminalen Resecentrum i Skövde var stökig, skriver SVT.

Enligt Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst, blev den första polispatrullen som anlände till platsen ”ganska hårt ansatta” då flera personer från gänget som bråkade ska ha gått till attack mot poliserna.

– En polisman från patrullen ligger nu på sjukhus. Han har blivit utsatt för våld mot överkroppen och huvudet, säger Morten Gunneng till sajten, under natten mot torsdagen.

Även den andra polispatrullen som anlände till platsen ska ha blivit attackerade av männen. Det var först när ytterligare förstärkning kom till platsen som situationen ska ha lugnat ner sig.

Polisen har nu frihetsberövat fyra personer. Två är gripna och två har tagit till förhör. Enligt polisen ska personerna vara i 30-årsåldern, skriver Aftonbladet.

Händelsen rubricerades inledningsvis som våld mot tjänsteman men enligt polisen kan rubriceringen grov misshandel även bli aktuell. På torsdagsförmiddagen uppgav Skaraborgs sjukhus att polisen som misshandlades slogs medvetslös.

– Personen var avsvimmad under en stund, fick tänder utslagna samt drabbades också av hjärnskakning, säger Jan Nyman, kommunikatör vid Skaraborgs sjukhus till Aftonbladet. Vad som orsakade bråket är ännu oklart.

Polisen måste göra klart att det är polisen och inte gängen som bestämmer. Det blir värre och värre och en respekt för lag och ordning måste upprättas i det snaraste. Man ger sig inte på polis, nrandkår, ambulanser eller personer arbetandes inom rättsväsendet. Så har det alltid varit och så ska det också förbli!

Metro

Annonser

1 svar »