Brott

Ny vansinnesskjutning i USA – Sju poliser nedskjutna i South Carolina, en död

skjutningusa

Bild: Sju polismän skjutna i South Carolina – USA

Sju poliser har skjutits ned i South Carolina USA och dessa vansinnes-skjutningar bara fortgår. Att de liberala vapenlagarna är orsaken, det begriper ju vem som helst utanför USA, ja det är myckret märkligt. Sju polismän nedskjutna varav en död hittills. Det var vid en husrannsakan som den misstänkte mannen öppnade eld och skjöt ner poliserna. 

Polisen larmades på onsdagseftermiddagen lokal tid till en skjutning i ett bostadsområde Florence i delstaten South Carolina, USA, skriver ABC News.

Enligt CNN ska sju poliser vara skjutna. Lokala krismyndigheten Florence County Emergency Management bekräftar på Twitter att en skjutning har inträffat och allmänheten uppmanas hålla sig undan.

Mannen som sköts ihjäl är Terrence Carraway och hade jobbat i 30 år som polis. – Jag vill att ni ber för familjen som förlorat den modigaste polis jag någonsin har känt, säger Allen Heidler, polischef i Florence till reportrar på plats, enligt Sky News. 

Senare skrev samma myndighet att det inte längre var en pågående skjutning och att en gärningsman är gripen.

En av poliserna som skjutits har dött och flera har allvarliga skador, uppger en talesperson för staden Florence till ABC News. Ett hundratal poliser ska ha varit på plats.

Mer på SVT

Annonser

1 svar »