Brott

Ny lekpark förstörd efter anlagd brand

nylekparkeldad

 Bild: Den nybyggda lekparken har nu förstörts i den anlagda branden

Den nya lekparken i Kungsbacka lockade hela trakten. Men den fick bara stå kvar i en månad. På natten till torsdagen tände någon eld på den genom att starta en brand i en moped som sedan spred sig.

– Jag vet inte hur jag ska förklara för min son. Det ser läskigt ut för ett barn, säger Anna Strandeberg, förälder. Skogsallén i Kungsbacka fick för en månad sedan äntligen sin nya lekplats.

Under natten till torsdagen tände någon eld på en moped inne i lekparken, vilket SVT Väst var först med att rapportera om.

– Jag blir så förbannad. Det är så jävligt att någon gör såhär, säger föräldern Anna Strandeberg. Elden förstörde främst klätterställningen och delar av den nya rutschkanan.

– Det är förstört. Nu har de varit där med högtryckstvätt. De säger att det kommer ta lång tid att bygga upp lekparken igen, säger Anna.

Hon berättar att närboende länge väntade på lekparken och att den var flitigt besökt. Många förskoleklasser gick dit med matsäck.

– Det var ett utflyktsmål. Nu vet Anna inte hur hon ska förklara vad som har hänt för sin son på fem år. – Jag vet inte hur jag ska förklara det här på ett bra sätt.

Min son blev så ledsen, han tittade bort mot lekparken och allt var bara svart. Allt är så svart och förstört, det ser läskigt ut för ett barn.

Hur lågt kan en människa sjunka alltså? Varför eldar man upp en lekpark för barn som enbart är ett föremål för barns lek och liknande?

Mer på Expressen