Facebook

Facebook – Säkerheten som ett läckande såll

Hackare vädjade elva dagar före attacken att Facebook skulle åtgärda läckan, men utan resultat och säkerheten på Facebook är ju, som vi såg av attacken, som ett läckande såll. Funktionen med förenklad inloggning var det som blev en öppen bakdörr in för hackarna. Inte klokt att ett IT-företag av den magnitud som Facebook nu blivit är så lätt att hacka. Twitter och LinkedIn ex har ju aldrig haft dessa problem. Det är i funktionen ”visa som” som bekymret har uppstått. En flik som inte borde ha legat där utnyttjades för att få ut tokens, en sorts digitala nycklar som skulle visa sig få en avgörande funktion i hackerskandalen. Illvilliga har genom dessa tokens fått full tillgång till miljontals Facebook-konton och tredjepartstjänster kopplade till sociala mediejätten.

M.S

SVT

Annonser

1 svar »