Heavy Metal

Musik: Lördagen den inleder vi med Ozzy Osbourne – Miracle Man

En sjukt bra låt med ett makalöst riff på gitarren som sitter som ett smack,alltså när man hör det i inledningen av låten.

Denna platta – No Rest For The Wicked, den är rejält färgad av den nya gitarristen – Zakk Wylde, en ung kille som var och är en gudabenådad musiker och gudabenåd gitarrist.

Som med sin speciella stil bidrog till ett nytt och lite mer annorlunda sound. Den förra gitarristen – Jake E Lee, som spelade på – The Ultimate Sin, han fick sparken för sitt narkotikamissbruk, Lee var tung heroinist, och det gick inte enligt Ozzy.

Men den nya efterträdaren – Zakk Wylde, han fick verkligen sin Gibson Les Paul att skrika på var och varannan ton, något helt nytt alltså och Zakks egen speciella still. Och som idag är härmat av de flesta gitarrister inom hårdrocken.

220px-Wylde.cropped

Bild: Gitarristen – Zakk Wylde

Det är smått otroligt att han lyckas med att få tonerna att skrika på varenda ton, helt otroligt egentligen.

Låten Miracle Man den handlar om Jimmy Swagart, en religiös frikyrko-predikant som förde en intensiv kampanj mot Ozzy Osbourne, och till och med brände Ozzys skivor på bål.

Men nu hade alltså denna Jimmy mer än lite otur, och det då han påträffades av polisen på en parkeringsplats mitt i akten, alltså med en prostituerad! Så Ozzy hämnas i texten på denna låt, helt suveränt alltså.

Zakk Wylde gjorde stor succé och stannade troget ända tills Down To Earth, och sedan blev han efterträdd av Gus G på plattan – Let Me Hear You Scream.

Ett byte som inte blev någon större succé, och för inte allt för längesen så byttes Gus ut, och in klev Zakk Wylde igen och ordningen var alltså återställd. Nu är Ozzy på turné igen på något som han kallar för – No More Tours 2, och det p.g.a att han vid tiden för plattan –  No More Tears, också gav sig ut på en turné kallad, – No More Tours.

Så det blir liksom som en liten uppgradering. Ozzy som är född den 3:e december 1948 han växte upp i Birmingham i The Midlands i England, och tillsammans med trummisen Bill Ward, basisten Geezer Butler och gitarristen Toni Iommi så bildade de gruppen -Black Sabbath.

Året var 1967. Ozzy är en av hårdrockens mest sålda artister, och han har skrapat ihop en monumental förmögenhet, vilket han kan tacka Sharon för som skött allt med ekonomi och pengar.

Själv sa han flera gånger i TV-serien The Osbournes att han skiter fullständigt i pengar och hade inte en aning om hur rik han egentligen var. Så det var lite Ozzy-anekdoter, håll till godo nu med Miracle Man, och ha en trevlig helg!

M.S

Youtube

Annonser