Okategoriserade

Hussein Barrack Obama föreläste i Danmark – Kostade en miljon kronor för en timme

En kommun i Danmark hade anlitat USA:s förre poresident Hussein Barrack Obama för en timmes föreläsning vilket kostade 750000 danska kronor, vilket motsvarar en miljon i svenska pengar. Inte klokt, jag skulle inte ens gått och lyssnat på hponom om jag så fick betalt. Vad ska han prata om? När han beväpnade rebellerna i Syrien, och vilka snart omvandlades till att bli stommen i Islamiska Staten. Eller när han ledde operationen Bigcatch från ”The Oval Office” som skulle leda till att man grep eller dödade Osama Bin Laden, och man passande alltså efteråt på att dumpa liket mitt ute i havet, detta så att ingen utomstående expertis kunde undersöka liket för att säkerställa att den ihjälskjutne var just terroristen – Osama Bin Laden. Märkligt minst sagt, man skulle ju lätt tro att man ville visa upp liket som en slags troffé, men så blev alltså inte fallet. Naturligtvis var den uppvisade personen skjuten flera gånger i huvudet och ansiktet vilket inte får mig att vara säker på att den döde var just Osama Bin Laden. Eller ska Obama kanske prata lite om det totala haveri som hans sjukvårdsreform skulle bli? Kmnappast va, det blev nog mer minnen från framgångsrika stunder och ingen sådan kritik. En miljon alltså för att höra en timme på Obama, inte klokt alls! 

Timkostnaden blev häftig för expresident Barack Obamas blixtbesök i danska Kolding på fredagen. Kommunen hade lagt ut 750 000 danska kronor – en dryg miljon svenska – för mindre än en timmes tal inför 680 personer. 100 av åhörarna hade betalat stora pengar för att bli fotograferade tillsammans med Obama.

Barack Obama kom direkt från Helsingfors till sitt besök i Danmark. Dagen dessförinnan hade han talat i Oslo. Hans plan landade på torsdagskvällen i Vojens, ett par mil söder om Kolding. Natten tillbringade expresidenten i en svit på Hotel Koldingfjord. Och på fredagsförmiddagen höll han sitt anförande på Syddansk Universitet i Kolding.

680 personer lyssnade – en del specialinbjudna, en del som hade köpt biljett Över 400 av åhörarna var studerande som inte hade behövt betala för sig. Obama vände sig direkt till dem och uppmanade särskilt unga kvinnor att satsa på tekniska utbildningar.

Han talade i en timme och svarade på ett antal frågor som han hade fått ta del av i förväg. Temat för dagen var entreprenörskap och ledarskap. Han tog sig också tid att skämta. – Första året efter att jag avgick höll jag inte så många tal eftersom folk var trötta på att lyssna på mig, sa Barack Obama enligt DR Nyheder.

Mer på Expressen

Annonser

1 svar »