Brott

Våg av inbrott i Jönköping – Polis söker vittnen

image

Brottsligheten i Jönköping verkar ha ökat och det är inbrott, våldtäkter och brutala mord. Man kan undra varför gällande denna ”peak”?

Vid 11.54 på onsdagen fick polisen samtal om ett inbrott på Aspholmsgatan, på Öster i Jönköping. Tjuven hade tagit sig in genom att bryta upp lägenhetsdörren, men det är fortfarande oklart vad som har stulits.

En timma senare fick polisen ytterligare ett larm om inbrott. Den här gången gällde det en lägenhet på Mångatan i Mariebo. Även där hade tjuvar brutit upp en dörr till en lägenhet och sökt igenom bostaden.

Kort därefter kom ett tredje samtal om lägenhetsinbrott. Då hade någon tagits sig in i en lägenhet på Östra storgatan och där har polisen konstaterat att smycken har tillgripits. Det sista inbrottet kom till polisens kännedom strax innan klockan halv tre på torsdagseftermiddagen. Då gällde det en lägenhet på Torpa.

– Vi är intresserade av alla iakttagelser som kan ha gjorts, säger Johan Klahr vid polisen och fortsätter: – Det som är gemensamt för de här inbrotten är att det rör sig om lägenheter och tidsspannet för inbrotten. Det finns ingen misstänkt gärningsperson i nuläget.

Jnytt

Annonser