Flyktingkrisen

Slut på bostäder för nyanlända – Nabeels familj bor på hotell

 al-ammar--park-hotell-6-1080x675

Bild: Kristina Wahlgren

Varför släpps det in nya flyktingar när det inte finns lägenheter till dem som redan kommit? Är inte det minst sagt lite märkligt? Kostnaden för flyktingar som inkvarteras på hotell är ju säkerligen inte låg, och ändå ska det komma fler än tusen personer till!?

Efter fyra år återförenades syriske Nabeel Al Ammari med sin fru och fyra barn. Men Lomma kommun har misslyckats med att hitta en passande bostad. Nu bor familjen på hotell i Arlöv. Samtidigt ökar trycket på Skånes kommuner som nästa år måste lösa bostäder för ytterligare 1 032 nyanlända – Hem & Hyra har hela kommunlistan.

Förra hösten träffade Hem & Hyra den syriske flyktingen Nabeel Al Ammari som genom bosättningslagen hade anvisats till Lomma kommun. Tillsammans med andra män i samma sits delade han då en tillfällig bostad i en paviljong i den lilla byn Borgeby genom ett osäkert hyreskontrakt. Han saknade sin fru och barn som var kvar i Syrien men försökte hålla kontakten via nätet och videosamtal. Den yngsta sonen hade han aldrig träffat.

Ett år senare finns Nabeel inte kvar i Borgeby. Spåren leder vidare mot ett före detta LSS-boende som ligger inbäddat mellan träd och prydliga radhus i Lomma. En rad brevlådor med namnlappar skvallrar om vilka som har bott här men nu är byggnaden nedsläckt och övergiven och i fönstren hänger persiennerna på sned.

Mer på Hem & Hyra

Annonser

1 svar »

  1. Jaha, och kan det bero på vannsininga politiker, utan konsekvensbedödmimg innan man öppnar munnen och sina hjärtan och skall leka humanitär stormakt. Jag bara undrar.
    Rebloggar detta på micaelsblogspot

    Gilla