Brott

Mordet i Tovrida – 50-åringen släppt

image (1)

Bild: Mordet i Tovrida

Rättegången i Göta hovrätt avslutades i torsdags och då krävde åklagaren att mannen skulle häktas fram tills domen meddelades. Men Göta hovrätt resonerade annorlunda och beslutade att mannen även fortsättningsvis ska vara på fri fot.

Nu tyder mycket på att mannen kommer att frikännas även i hovrätten. Ett frisläppande i det här läget brukar i de flesta fallen tyda på ett frikännande i domen.

Det var i november förra året som 50-åringen och ytterligare en man åtalades – och frikändes – för mordet.

Den friande domen överklagades av åklagaren Jessica Andersson lutade sig bland annat på ny bevisning.

Under slutpläderingarna yrkade åklagaren på att mannen skulle dömas till fängelse i 16 till 18 år och vara häktad fram tills domen meddelades. Nu blir det inte så.

I dagens Sverige ser det mer och mer svårt ut att anhålla, häkta och att få en misstänkt gärningsman fälld i domstol. Lite märkligt alltså. Det är många gånger man läst om att tom mordmisstänkta släpps ut ur häkten även då de fortfarande ses som huvudmisstänkta. Rättssäkerheten verkar ha fått ett slag i mellangärdet och tappat luft. Den 16-årige pojken som är huvudmisstänkt för mordet på den hemlösa Gica i Huskvarna, han släpptes ur häktet även då misstankarna kvarstår, ok att han bara är 16-år, men det är ju ett mycket brutalt brott han är misstänkt för. Så att han släpptes ut ur häktet innebär ju det att han nu kan påverka mordutredningen eller till och med avvika och fly utomlands. Som sagt, mycket märklig utveckling.

Jnytt

Annonser