Alkohol

Två män hittades livlösa i polisarrest – förundersökningar läggs ner

Lite märkligt att två dödsfall i arresten i Luleå händer två gånger på kort tid, och så lägger åklagaren ner förundersökningen?! Här ligger ju minst sagt en hund begraven. Slumpen händer inte på det viset, och sen lägger åklagaren ner förundersökningen vilket ju är mycket märkligt!

I augusti hittades två män, vid olika tillfällen, livlösa, i polisarresten i Luleå. Den ena avled senare på sjukhus. Förundersökningar om tjänstefel inleddes men nu meddelar åklagaren Maria Sterup att hon lägger ner dem.

– Vid en sammanvägning av samtliga omständigheter saknas det numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats, säger hon i ett pressmeddelande. Den första händelsen inträffade den åttonde augusti.

En man hittades då livlös i polisarresten och avled två dagar senare på sjukhuset. Den 12 augusti påträffades en annan man livlös i arresten. Han fördes också till sjukhus, och han överlevde. Ingen person har varit misstänkt under förundersökningen.

SVT

Annonser