Okategoriserade

SD räds inte ett omval – Det parti som skulle tjäna mest på det

FB_IMG_1536832556750

Sandlådepolitiken den senaste tiden efter valet går nu mot sitt slut, och det verkar nu som om Stefan Löfvén kommer röstas bort och Ulf Kristersson kommer bli statsminister.Men som sagt så det är tvära kast så det är bara att avvakta och se. 

På tisdagen sker den obligatoriska statsministeromröstningen i riksdagen, i vilken Stefan Löfven väntas röstas bort. Tidigt på morgonen gästade SD-ledaren Jimmie Åkesson SVT:s morgonstudio. – Alliansen som jag ser det finns knappt längre.

Jag ser det inte som ett regeringsalternativ längre, säger Åkesson till SVT. Klockan 09.30 på tisdagen, bara ett par timmar innan det högtidliga öppnandet av riksdagen, röstar den nya riksdagen om Stefan Löfvens framtid som statsminister.

Och det ser inte ljust ut, eftersom både alliansen och Sverigedemokraterna meddelat att de kommer att rösta för att avsätta honom. I så fall kommer Stefan Löfven att leda en övergångsregering fram tills dess att en ny omröstning om statsminister hålls.

På tisdagsmorgonen, inför omröstningen, gästade SD-ledaren Jimmie Åkesson SVT:s morgonstudio.  Om dagens omröstning säger han. – Det är öppningen för allt. Sedan vet vi inte vad som händer efter, säger han om statsministeromröstningen. Vidare säger Åkesson att han inte på något sätt kontaktats av Ulf Kristersson – ännu.

– Jag tycker vi har visat vår goda vilja, men är det ingen som tackar ja till den inbjudan får vi börja använda andra sätt, säger han och utvecklar vad han menar med ”andra sätt”.

– Vi får bli hårdare helt enkelt. Den nya talmannen Andreas Norlén (M) meddelade att det under tisdagen inte kommer att ske några talmansrundor med anledning av riksdagens öppnande – men uteslöt inte att det inte kommer att ske redan på onsdagen.

I talmansrundorna kommer han att prata med partiföreträdarna. – Vi kan tänka oss att stödja Kristersson, men då vill vi ha en försäkran. Då är det bästa sättet att prata med oss. Men det är möjligt att han har något annat magiskt sätt, kanske via talmannen, säger Åkesson.  – Alliansen som jag ser det finns knappt längre.

Talmannen har – om Löfven röstas bort på tisdagen – fyra försök på sig att få till en regering. Annars blir det nyval. – Vi räds inget extra val, tvärtom. Jag tror att vi skulle kunna växa, säger Åkesson till SVT.

Jag ser ett omval som den bästa lösningen, och ett omval utan ett förbannat fuskande. Jag tror att MP ki ett omval ramlar ur riksdagen, och hur underbart vore väl inte det? Och SD är det parti som skulle tjäna på ett sådant upplägg.

Expressen

Annonser