Centerpartiet

Alliansens kollaps – C och L anklagas för dubbelspel

FB_IMG_1537600190208

Nu verkar det som att KD och M vill regera Sverige, med hjälp av SD, och detta var ju direkt efter valet något som de arrogant viftade bort, ja som om SD vore en paria. Men det är ju glädjande att de nu tänkt om. Men C och L verkar nu vilja liera sig med S, V och L vilket innebär att Alliansen är helt spräckt. Och om Centern med sin Annie Lööf ska springa Löfvéns ärenden, ja då faller verkligen Alliansen platt. Platt som en pannkaka, och med Liberalerna i hasorna som det parti i Alliansen som var skrämmande nära att ramla ut ihop med Miljöpartiet, vilken slags plastregering vore inte det? Liberalerna är ett helt opålitligt riksdagsparti, och detta har man sett förr. Och i tron att de nu, i en allians med S, V och MP, skulle delges ministerposter – ja det kan han ju Björklund bara ta och glömma. För det tror jag verkligen inte, och kommer dem med de kraven….ja då är de inte välkomna. Det tror jag knappast. Löfvén, i kraft av att vara det största riksdagspartiet, vill nog ge de posterna till sina egna och inte till Liberaler eller kommunister. Ok, de ger väl några poster till idioterna i MP då, vilket vi ju sett resultatet av under dessa fyra år som nu gått, via de senaste fyra åren. Och med radikala islamister och miljömedvetna icke-politiker som bara ”råkade” olja båten med DDT, hur miljömedvetet var inte det? Och sen en Åsa Romson, som geografiskt sett var i nivå med en fjärdeklassare, och det då hon sa att Auschwitz låg i norra Tyskland. Och hon, ja hon var bara vice statsminister?! Ett Sverige med en till sådan regering vore ju rena natten för Sverige, och det får ju räcka nu med inkompetens och politiskt vansinne! 

Stefan Löfven förlorade statsministeromröstningen med siffrorna 142-204. Och sen kollapsade alliansen. Både Annie Lööf och Jan Björklund markerade tydligt mot KD-ledaren Ebba Busch Thor som inte ser några problem att få stöd av SD.

C:s och L:s partiledare anklagas nu av M för att ägna sig åt dubbelspel. Samtidigt kan Expressen avslöja att en grupp M-riksdagsledamöter i hemlighet stödjer Ebba Busch Thor och anser att samtal nu bör inledas med Sverigedemokraterna.

Tanken var att allianspartierna skulle fira Stefan Löfvens nederlag med champagne och snittar på talmannens mingel efter riksmötets öppnande. I stället blev sprickorna i alliansen allt tydligare – och ledande M-företrädare vägrade svara på frågor.

– Jag har ingenting att säga, konstaterade till exempel Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer några timmar efter statsministeromröstningen.

I en annan del av riksdagshuset deklarerade samtidigt KD-ledaren Ebba Busch Thor att hon är beredd att regera med stöd av Sverigedemokraterna. 

632@60

Det politiska spelet fortgår och nu är SD i den positionen när folk helt plötsligt vill ha med dem att göra, märkligt eller hur?

M.S 

Expressen

Annonser