Musik

Metallicas Black Album har nu legat 500 veckor på billboardlistan 200 chart – Bara fyra band som klarat det

Metallica_banner

Bild: Hårdrockarna i Metallica

Ett av de andra banden vars platta legat så pass länge är – PINK FLOYD’s “The Dark Side Of The Moon”. Det andra bandet är – BOB MARLEY AND THE WAILERS’ “Legend: The Best Of Bob Marley And The Wailers”. Och det fjärde och sista bandet är – JOURNEY’s “Greatest Hits”.

The Black Album har enbart i USA sålt otroliga 16.83 miljoner plattor. Producenten – Bob Rock säger att det var en svår platta att spela in och det tog tre månader, och när det var klart så sa han att hasn aldrig mer skulle jobba med Metallica varpå Metallica sa det samma.

Det är nu klart att Metallica och Ghost ger sig ut på en europeisk turné tillsammans, den 5:e maj 2019 spelar de på Olympiastadion i Madrid.

Metallica-Ghost

Bild: James Hetfield, Metallica och Papa Emiritus III Ghost.

M.S 

Annonser