Brott

Gymnasieeleven häktad för våldtäkten mot en lärare

valdtakt-jpg

Mannen som nu sitter häktad misstänkt för våldtäkten är känd sedan tidigare av polisen, och i häktningsframställan står att han har tolkbehov på arabiska! Jaha se där!

En elev på en gymnasieskola misstänks ha våldtagit en lärare i skolans lokaler. Kort efter den misstänkta våldtäkten skrev läraren själv i ett inlägg på nätet att ett nej alltid är ett nej.

I inlägget skildrar hon ett övergreppsförlopp där någon håller för hennes mun för att hindra henne från att skrika.

Under torsdagen häktades eleven på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Det var i måndags som polisen fick in en anmälan om en våldtäkt på en skola i Jönköpings län. ​

Enligt häktningsframställan ägde händelsen rum vid lunchtid inne i skolans lokaler några dagar tidigare, på fredagen.

En förundersökning inleddes och eleven, som är i 20-årsåldern, anhölls tidigt på lördagsmorgonen.

Nu har han begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Han nekar till brott.

– Han är häktad av tingsrätten på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och det gör att vi kan fortsätta bedriva utredningen utan att han kan påverka den negativt, säger åklagaren Klas Lööf.

Åklagaren har två veckor på sig att väcka åtal. – Lyckas vi inte med det så får vi begära förlängning.

Vi ska hålla förgör och se vad det finns gällande de tekniska bitarna, säger Klas Lööf. Läraren skrev kort efter händelsen ett inlägg på nätet där hon i skrift redogör för ett övergreppsförlopp och bland annat skriver att ett nej alltid är ett nej.

Hon skriver att det inte spelar någon roll hur en kvinna ser ut eller vad hon har på sig, och att det aldrig är kvinnan som är problemet när det gäller sexuellt våld.

GT har varit i kontakt med läraren, som avböjer att kommentera ytterligare. Inte heller lärarens advokat vill uttala sig.

– Jag tänker inte tala om min klient i nuläget, det passar sig inte, säger han.

Enligt Aftonbladet hade läraren och eleven haft ”omfattande sms-kontakt” innan den misstänkta våldtäkten.

Den anhållne eleven är tidigare dömd för våldsamt motstånd. Det var efter ett misstänkt snatteri som han enligt domstol försökte hindra väktarnas ingripande genom att ”kränga med kroppen och vifta med armarna.”

Chefen för den aktuella gymnasieskolan fick vetskap om den misstänkta våldtäkten i helgen, och har sagt:

– Jag blev chockad. Det är en fruktansvärd händelse, var den än händer. Men självklart är det fruktansvärt att det skett på en skola.

GT

Annonser