Brott

Flera döda vid skjutning i Maryland USA – Polisen jagar skytten

632@60 (10)

Bild: Poliser jagar skytten i Maryland USA

Så var det då dags igen med en skjutning i skjutningarnas förlovade land – USA. Att dessa vansinnesdåd har med en vansinnig syn på vapen, ja det behöver man inte vara professor för att räkna ut. Men amerikanerna hävdar sin fulla rätt att inneha och även använda skjutvapen. Och därför, med den liberala synen på skjutvapen, så händer dessa sinnessjuka händelser. Obegripligt att folket i USA vill ha det på det viset, de borde ju vid det här laget insett att liberala vapenlagar har med dessa skjutningar att göra. I vissa delstater är ju synen på vapen helt bisarr och folk hamstrar automatvapen och handeldvapen i sådan skala att man undrar ifall de rustar för krig? Man undrar hur många liv det hade sparats ifall det var svårare att skaffa vapen och ammunition.

Enligt initiala uppgifter i lokala medier är det vid en korsning i Aberdeen som skjutningen ägt rum.

Korsningen ligger i närheten vid en kyrka och ett affärsområde.  NBC Washington rapporterar att en polisanställd har bekräftat att det rör sig om ”flera skadade”.

Omfattningen av skadorna är dock okänd. NBC Washington uppger vidare att man från den lokala polisen uppmanar allmänheten att undvika området.

FBI-agenter uppges assistera den lokala polisen vid insatsen. På Twitter skriver Marylands guvernör Larry Hogan: ”Vi ber för alla som drabbats, inklusive personalen som är först på plats. Delstaten är redo att erbjuda stöd”.

 Washington Post rapporterar att en man som bor i närheten av platsen sagt till den lokala tv-kanalen WVBAL-TV att han såg ett dussintal poliser som snabbt körde stannade sina bilar och sprang vidare.

Tidningen rapporterar vidare att butikslokaler i närheten stängts ner.

Expressen