Brott

En elev på gymnasieskola i Jönköpings län misstänks ha våldtagit en lärare i en av skolans lokaler

skylt_varning_nya_sverige

Uppdaterat: Mannen som misstänks för våldtäkten har tolkbehov på arabiska.

Brottet ska ha skett i fredags inne i skolans lokaler och polisanmäldes under måndagen. Gymnasiechefen på skolan säger till SVT att all personal informerats under tisdagsmorgonen.

Hur brottet skett vill gymnasiechefen inte berätta. Läraren mår efter omständigheterna bra och är tillbaka i tjänst.

– Jag tycker det är ett fruktansvärt brott, säger gymnasiechefen till SVT Nyheter Jönköping. Hur mår läraren? – Efter omständigheterna väl.

Läraren har inga fysiska skador som jag känner till. Vad gör ni nu? – Vi har stöttat personalen under hela helgen och bland annat satt upp en krissituation.

Eleverna är inte informerade men vi försöker vara lyhörda i den här situationen. Enligt polisen är en förundersökning om våldtäkt inledd och den utredning som gjorts har lett till att en person nu är anhållen misstänkt för brottet.

Eleven, som är över 18 år, nekar till händelsen. – Ja han förnekar brott, säger jouråklagare Klas Lööf till SVT. Kan du säga något om hur brottet har gått till? – Nej det kan jag inte.

Jag kommer nu att gå igenom de förhör som gjorts för att under eftermiddagen ta ställning till om den anhållne ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Det nya spännande Sverige gäller tydligen även skolan, och jag undrar lite vad för skola och vad för elever det handlar om? Knappast ett vanligt gymnasium. Men det lär väl tiden visa, det hamnar ju på Flashback innan dagen är slut. För jävligt alltså och det visar på hur vårt land har blivit!

Enligt Aftonbladet, som var först med att rapportera om händelsen, skedde våldtäkten inne i skolans lokaler i fredags.

Händelsen är polisanmäld och eleven, en man i 20-årsåldern, är gripen och anhållen.

– Vi har informerat om att en person i vår personal har blivit utsatt för våldsbrott och att vi har gjort en polisanmälan, säger gymnasiechefen.

Eleven är avstängd från skolan medan utredningen pågår. – Jag har aldrig varit med om något liknande och jag tycker att det är ett fruktansvärt brott, var det än inträffar, säger gymnasiechefen.

SVT

J-nytt

Annonser