Brott

Den skrattande mördaren, Fourad Saleh, mordhotad på Kumlabunkern – Isoleras nu

632@60 (3)

Bild: Trippelmördaren Fourad Saleh

Kompisgänget från Hallonbergen – sex unga män – dömdes i juni för att i olika konstellationer har mördat tillsammans.

Ledaren – Fouad Saleh, han straffades hårdast av Svea hovrätt. Han var med och sköt ihjäl en man vid Karolinska sjukhuset i januari 2017 för att två månader senare knivmörda ett vittne till det första mordet och hans fru.

Det första mordet kopplas enligt åklagare till en konflikt i den undre världen. Svea hovrätts dom mot Saleh i juni innebar livstid bakom galler.

Nu skriver Kriminalvården i ett beslut:

”Av information som kommit anstalten tillhanda samt personals observationer framkommer att det föreligger en hotbild mot Saleh på den avdelning där han är placerad. Anstalten bedömer att det föreligger en direkt fara för Salehs säkerhet om han kvarstannar i gemenskap.”

632@60 (4)

Bild: Ungdomsvännerna besöker rättegången

”Anstalten finner utifrån vad som framkommit att det föreligger en fara för Salehs egen säkerhet till liv och hälsa i händelse av att han kvarstannar i gemenskap.

Det är därför nödvändigt att han hålls avskild från andra intagna.”Beslutet att isolera trippelmördaren fattades den 13 september och ska omprövas senast tio dagar efter det.

Fouad Saleh har erkänt att det var han som knivmördade paret i Hallonbergen. Hans förklaring går ut på att han hamnade i en psykos: Paret framstod som farliga demoner som rösterna i huvudet beordrade honom att mörda.

Rättspsykiater avfärdar hans förklaring som en efterhandskonstruktion. De anser att han lider av en störning som präglas av ”fysisk grymhet” och ”uppflammade aggressivitet”.

Men det är inte den typ av störning som i lagens namn hindrar ett fängelsestraff. Advokat Carla Pantzar, som försvarade Fouad Saleh i rätten, vill inte lämna någon kommentar.

632@60 (5)

Vad är det för sinnessjuka människor som går omkring fritt i vårt samhälle egentligen? Den ene är mer sinnessjuk än den andre, och i detta fallet kostade det tre människors liv. Och den arrogans och uppkäftighet som denne Fourad uppvisar, ja det kan han ju glömma att han kan köra med på kåkarna. Där står han inte högt i kurs och det då hans brott är att betrakta som ”fulbrott”, och det pga att det var rena vansinnesdåden. Så hans kaxighet kan kosta honom livet och det är nog dags att han lägger ner den attityden, för annars ligger han mer än lite risigt till. 3-4 månader i isolering kan nog få honom att anpassa sig bättre på Kumlabunkern. 

Expressen

 

Annonser

1 svar »