Dårskap

Mördade sin kusin – Får nu permanent uppehållstillstånd

Alla känner nog till. begreppet att ”importera brottslighet” vilket detta är. Vi har väl nog med kriminella och nog med brottslighet i Sverige, och behöver väl inte importera mördare och våldsmän från Mellanöstern och hur vet man att mannen talar sanning för afghanerna brukar ju ĺjuga om allt. 

En 25-årig afghan och hans familj får permanent uppehållstillstånd i Sverige sedan mannen dödat sin kusin i Afghanistan och därför inte kan åka tillbaka.

25-åringen har berättat att han hamnade i ett bråk om familjens mark i Afghanistan, och att han då slog ihjäl sin kusin med en sten.

Efter det kom han med fru och två barn till Sverige för att söka asyl – han var rädd att hans farbror, kusinens far, skulle vilja hämnas om de återvände.

Migrationsverket avslog familjens asylansökan och beslutade att de skulle utvisas. Men beslutet överklagades till Migrationsdomstolen – som gav familjen permanent uppehållstillstånd och alternativa skyddsstatusförklaringar.

Domstolen ansåg att mannen gett en trovärdig berättelse och att det fanns en hotbild mot honom i hemprovinsen.

”Mot bakgrund av de påtagliga brister som finns i det formella afghanska rättsväsendet anser domstolen att det inte är möjligt att hänvisa familjen till myndighetsskydd på hemorten”, skriver Migrationsdomstolen i sitt beslut, enligt Aftonbladet.

25-åringen har sagt att han enbart agerade i nödvärn när han tog kusinens liv, vilket domstolen tar fasta på.

”Migrationsdomstolen bedömer att det inte finns synnerlig anledning att anta att NN har gjort sig skyldig till ett grovt brott”, skriver man i domen.

Ytterligare en  afghan som får stanna i Sverige. Och här har vi en riktig våldsman alltså, som vi säkerligen får höra mer av i framtiden. Detta sättet att fylla Sverige med tveksamma och ljugande individer, och denna ex. som till och med begått ett mord, ja det begriper jag inte alls vad det tjänar till!? Dessa desperata afghaner gör precis vad som helst för att få stanna. Och skulle noggrannare undersökning göras angående det påstådda mordet, ja så är jag helt säker på att det är rena lögnerna allting!

Nyheter Idag

Annonser