Brott

Madeleine El Hanafi dömdes för skattebrott, satt 1.5 år i fängelse, ångrar ingenting

ladda ned (1)

Madeleine El Hanafi dömdes till 1.5 års fängelse för skattebrott och hela livet vändes upp och ner, men Madeleine har verkligen skinn på näsan och hob säger kaxigt att hon inte ångrar nånting. På handleden hänger en tung och svindyr Rolex-klocka. Och när de arresterade henne så hittades inte pengarna eller miljonklockan. Och Madeleine säger att hon utan problem sitter 1.5 år och har 7-8 miljoner väntandes på utsidan. 

Anstalten Ringsjön, Stehag, 5 oktober, 2015. Hon är ”skitförbannad” när hon skrivs in på den öppna kvinnoanstalten i Stehag mitt i Skåne. Klockan är runt tio på kvällen. De andra internerna sover och alla avdelningar är låsta. I över tre timmar har hon varit inlåst på en toalett för att kissa till ett urinprov. Snart somnar hon i det lilla rummet där hon ska avtjäna sitt 1,5 år långa fängelsestraff. Innan inskrivningen har hon publicerat en ny videoblogg. – Ni som säger att jag fick vad jag förtjänar, asså fattar ni inte. Jag bryr mig inte. – Det finns de som rånar banker och inte får en krona och som får sitta tre år… Det är en fucking bra månadslön som jag får sitt där inne för. Därför ångrar jag ingenting. Hästhandlaren Madeleine El Hanafi, då 26 år. Madeleine El Hanafi åker till Holland flera gånger i månaden för att handla hästar och säljer ett hundratal om året. Det går bra. När vänner berättar att de har fått in 15 000 i lön på kontot så tänker hon: ”15? Jag har ju 500 000”. På hennes handled blänker en Rolex. Den här höstmorgonen får hon ett bryskt uppvaknande. Egentligen borde hon redan ha varit på väg till Stockholm för att hämta en ny lastbil men som vanligt är hon morgontrött och sover när polisen stormar in i huset. – Det första jag tänker är att jag måste gömma alla kontanter till lastbilen eftersom jag har skatteskulder hos Kronofogden. Om de ser pengarna, tar de pengarna.

1440

Hon slänger in pengarna och telefonen i några jeans i garderoben. När poliserna befinner sig i rummet ringer en Iphone i fönstret, en blank telefon som hon bara använder som väckarklocka. Polisen frågar om det är hennes telefon och hon svarar snabbt ja. Samtidigt tänker hon på att dölja handleden.  – Jag går in på toaletten, polisen följer med, och när jag tvättar händerna så knäpper jag loss klockan så den ramlar ner i handfatet. Madeleine förs till arresten av två poliser. De andra poliserna genomför en husrannsakan utan att hitta kontanterna, klockan eller telefonen. Men på hennes konto har det under åren kommit in 8,9 miljoner kronor. Pengar som inte finns bokförda någonstans. – Jag har haft tur. Alla betalade kontant på den tiden så jag kom undan ganska billigt. Madeleine El Hanafi växer upp i en medelklassfamilj i Billesholm i Bjuvs kommun med två äldre bröder, 17 och 20 år äldre. Hennes pappa har travhästar, Madeleine egna ponnyer som hon tävlar lite med. Hon är stökig och bråkig. Delar av skoltiden är så tuff att hon har förträngt den i efterhand. I nionde klass kastas hon ut av rektorn som säger att alla andra elever skolkar när hon är i skolan. Hon har adhd men blir aldrig utredd som barn. Diagnosen får hon först som 24-åring i Belgien. Efter relegeringen, som hon ser som en vinst, flyttar hon 15 år gammal till Skånes Fagerhult där hon får jobb i ett handelsstall. Sex månader senare börjar hon själv handla med hästar.

ladda ned (2)

Ja jösses, här har vi en kvinna med go i och skinn på näsan och som tar 1.5 år i fängelse som en klackspark. Hon är verkligen driftig och man undrar lite om hon numera betalar skatt och har en ordentlig revisor? 

Mer på Kvällsposten

 

 

Annonser