Narkotika

Håll dig borta från drogerna – Här en kvinna hög på flakka

En ny vansinnesdrog som skapar problem i USA, det är en designer drug kallad flakka. Den är oerhört potent och svårdoserad och leder oftast till att brukaren får svår psykos och behöver omedelbar hjälp av sjukvården.

En del blir helt vansinniga och kan också bli mycket aggressiva. Detta har lett till ett flertal fall där amerikansk plolis fått skjuta missbrukare till döds.

När man ser hur missbrukarna blir så undrar man ju smått över hur fan de frivilligt kan stoppa i sig den skiten.

För några år sedan så var det drogen MDPV som skapade stora problem och även då mest i USA där det hände flera uppmärksammade polisinsatser. Den kallades för kannibaldrogen och folk åt på sig själva och i ett fall så hade en man ätit upp nästan hela ansiktet på sin avsvimmade kamrat.

Han fick senare skjutas till döds av polisen. MDPV var och är även den en sk. designer drug. Den kallas också för legal high eller som här i Sverige för – Research Chemical. Det är nästan bara kinesiska laboratorium som producerar dessa livsfarliga droger och i bakgrunden är det de kinesiska triaderna som styr, alltså kinesisk maffia.

De framställer också de livsfarliga fentanyl-analogerna som uppmärksammats i Sverige på senare tid. Mer än tio dödsfall via överdoser har det lett till och de som salufört produkterna har dömts till långa fängelsestraff. Fentanyl är en mycket potent opioid som fungerar ungefär som morfin eller som heroin.

Och den är mycket svår att dosera. En dos, bara som ett saltkorn, kan räcka för att man ska dö. Så det är enkelt, man ska hålla sig ifrån drogerna för man tjänar på det i längden. Livet blir oftast kort och innehållsfattigt om man ska leva som en missbrukare.

M.S

1 svar »