Brott

Mördaren Linda Granvold är inte nöjd med livet på anstalten – En imbecill idiot!

Morddömda Linda Granvold, 30, är inte nöjd med sitt liv i fängelset. I ett brev inifrån cellen går hon till angrepp. Kriminalvården mörkar sanningen liksom ljuger om duschar och luftkonditionering, anser hon: ”LÖGN!”

Kriminalvården avböjer att svara. Efter att ha frikänts i tingsrätten dömdes småbarnsmamman Linda Granvold i januari till 16 års fängelse för mord.

Göta hovrätt finner det bevisat att hon tillsammans med kompanjonen Andreas Elander, 35, ströp den gemensamma vännen Gert Lindgren.

Uppgifter i polisutredningen gör gällande att mordet var kulmen på ett invecklat relationsdrama. Sedan i somras är hon inlåst på Ystadanstalten, i sällskap med några av Sveriges farligaste kvinnor.

I placeringsbeslutet bestämmer Kriminalvården att näst högsta säkerhetsklass är nödvändig. ”Risken för att den intagna använder sig av hot och våld (…) bedöms vara hög”. 

I ett brev inifrån Ystadanstalten berättar nu Linda Granvold om sitt missnöje med fängelset och personalen där.

Bland annat säger hon sig ha blivit hotad: ”En (…) händelse var att en manlig personal hotade mig + 2 andra intagna med dubbelt så lång strafftid.

En personal har ingen som helst rätt att hota oss på detta viset!”, skriver hon. Hon fortsätter brevet med att anklaga en chef på anstalten för att ljuga.

Det rör en artikel i Sydsvenskan om hur sommarens värmebölja påverkade Ystadanstalten.

Mer på Expressen

Annonser