Brott

Åtal väckt mot utländsk pedofilläkare i Skara

ladda ned (6)

Bild: Åtal nu väckt mot pedofilläkare i Skara

På onsdagen väcktes åtal mot den läkare från Spanien bosatt i Skara som misstänks för sexualbrott mot 52 barn.

Brottsrubriceringarna är grov våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och grovt barnpornografibrott.

De utsatta barnen är utspridda över hela landet på orter där mannen arbetat som stafettläkare mellan 2015 och 2017.

Brotten följer enligt åklagare ungefär samma mönster och modus operandi – en förälder har sökt vård för sitt barn för någon lindrig åkomma som ont i halsen eller feber och läkaren har då hävdat att han ingående måste undersöka också barnets underliv.

Dessa vidrigheter ska ju vid en fällande dom ge ett mycket hårt och ett mycket långt fängelsestraff, det är ju små barn som han i förtroendeställning gett sig på som ett sexualperverterat monster. Detta med läkare och deras roll, ja det måste snart ses över alltså. Och just detta med att möjligtvis få fram någon slags effektiv metod för att upptäcka konstigheter i god tid. Och som gör att denna vidriga slags brottslighet upptäcks tidigt och långt innan han har hunnit förgripa sig på många barn!

Läkaren själv nekar till anklagelserna trots att han själv har filmat det han gjort med barnen, filmer som nu utgör bevisning i målet.

Rättegången hålls i Stockholms tingsrätt med början den 20 september och beräknas pågå utspridd över ett flertal datum ända fram till jul.

Samhällsnytt

Annonser

1 svar »