Okategoriserade

Efter misstänkt valfusk – kan bli omval i Degerfors

valsedlar-0-jpg

Bild: Valfusk i Degerfors – Kan bli omval i det distriktet

Efter att Degerfors kommun polisanmält två lokala politiker misstänkta för otillbörlig valpåverkan har valet i kommunen överklagats till valprövningsnämnden i riksdagen.

Nämnden kommer att utreda och ta ställning till om det ska bli omval i kommunen. En politiker misstänks för att ha följt med personer in i vallokalen och hjälp de rösta.

En annan misstänks ha erbjudit pengar i utbyte mot personröster. Det är två av skälen som nu lyfts fram i överklagan för ett omval i Degerfors.

Det är inte bara i Degerfors som personer anser att det förekommit fel i valet. Sedan i söndags har över 300 överklagan kommit in till valprövningsnämnden.

– Majoriteten av överklaganden gäller riksdagsvalet men vi har inte hunnit gå igenom alla än, säger Cecilia Persson på valprövningsnämnden.

Först om två veckor kommer valprövningsnämnden att ta ställning till dem anmälningarna som kommit in.

Först då ska valet vara färdigräknat och tiden för att överklaga gått ut.

– Vi kommer att börja behandla anmälningar gällande riksdagsvalet så att vi får fram ett valresultat. Sen kommunvalet och därefter landstingsvalet.

Valet 2018 kommer gå till historien som det mest imbecilla påfund vi någonsin varit med om, det är en stor travesti alltihop. Amatörer och inkompetenta dårar sköter det hela och då blir resultatet – kattskit!

Mer på SVT

Annonser