Brott

Skottlossning på Hisingen – Två personer skadade

nyh-2999-jpg

Bild: Två personer skottskadade på Hisingen i Göteborg

Så var det dags för en skjutning till, denna gången på Hisingen i Göteborg. Två personer har skadats och de hittades i anslutning till platsen.

Flera personer hörde av sig till polisen om en skottlossning på Hisingen i Göteborg under lördagskvällen. Två personer har hittats skadade i anslutning till platsen.

– Det är oklart hur allvarligt skadade de är, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen. Larmet kom till polisen klockan 21.12 på lördagskvällen.

Polisen åkte ut till platsen. Där hittades en man som hade skadats – men det är oklart om han skadats av skotten eller inte.

– Han är skadad men oklart om det är pågrund av skottlossning eller inte. Han är avförd till Sahlgrenska. Sedan hittade vi ytterligare en man med skador.

Han är också avförd till Sahlgrenska, säger Per Sahlgren. Polisen har hittat tomhylsor till platsen.

En moped ska ha setts lämna platsen i samband med skottlossningen men polisen kan ännu inte bekräfta om den hade med skottlossningen att göra eller inte.

En förundersökning om försök till mord har upprättats.

Hur många olagliga skjutvapen cirkulerar det egentligen i Sverige idag? Hur många handeldvapen rullar över Öresundsbron dagligen? Man blir ju lite mörkrädd då man börjar tänka på det alltså, och troligen rullar det in vapen i stora mängder. Inte bara alkohol och narkotika smugglas in dagligen, utan vapensmugglingen är stor. Allt som går att tjänas pengar på smugglas in. Snart skulle ju skatten på tobak höjas markant igen, så då börjar juggarnads lastbilare rulla norrut igen!

SVT

1 svar »