Okategoriserade

Jonas Sjöstedt, V, hade möte med terrorgruppen DFLP

632@60 (8)

Bild: DFLP innefattar även kvinnor

Den tidigare terrorklassade organisationen DFLP är mest kända för Ma’alot-massakern 1974. Då tog gruppen 85 judiska skolungdomar som gisslan i Ma’alot, i norra Israel, och krävde frisläppandet av politiska fångar. När så inte skedde öppnade DFLP soldater eld – och sköt ihjäl 21 av ungdomarna. DFLP, Demokratiska fronten för Palestinas befrielse, har också kritiserats för att de så sent som 2014 deltog i raketskjutningar mot civila mål i Israel. På hemsidan finns bilder på män med automatvapen och gruppens paramilitära gren National Resistance Brigades beskrivs så här:

”Med vapen skapar vi frihet”

Att Jonas Sjöstedt har möte med en sådan organisation visar att vänstern är kommunister och ingenting annat. De har strukit bort namnet men innehållet är fortfarande det samma sinnessjuka som de haft sedan ursprunget VPK.

sjostedt-jpg

Bild: Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt 

Kommunism är kommunism vad man än väljer att kalla det. Extremsocialism och extremt i allt. Det finns ju många exempel idag på länder som provat kommunismen men som resultat fått helt sinnessjuka följder. Se på Sovjetunionen, Kuba, Kambodja och många fler exempel finns. Hur kan man fortfarande dras åt kommunismen som enligt mig är exakt lika sinnessjukt som nationalsocialismen var. Och det må låta fint och se fint ut på papper men i praktiken blir det vansinne och ingenting annat.

En annan minst sagt märklig och mer hemlig organisation är Grupp 194. Grupp 194 har också fått offentliga medel till sin verksamhet. I oktober 2017 fattade arbetsmarknads- och socialnämnden beslut om att ge 132 000 kronor till Grupp 194 och två andra organisationer för ett projekt om nattvandring. Beslutshandlingarna visar dock att både Liberalerna, Moderaterna och Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet. Endast en liten del, två timmar per fredag, skulle gå till just nattvandring.

Mer på Expressen

 

Annonser

1 svar »

  1. Inget nytt under ” vänster ” solen där inte.
    Kommunisternas utopi har aldrig och kommer aldrig att fungera, som tur är.
    Det finns inget kommunist land och det kommer aldrig att finnas något kommunist land som gör eller har gjort något gott sin befolkning.
    Tvärtom.

    Gillad av 1 person