Brott

Dömd barnvåldtäktsman kandiderade för Vänsterpartiet

VÄSTSVERIGE En vänsterpartist från en kommun i Västsverige drar tillbaka sin kandidatur för partiet sedan det kom fram att han är dömd för våldtäkt mot barn.

SVT, som inte uppger mannens identitet eller vilken ort han kommer från, rapporterar att vänsterpartisten för tio år sedan dömdes för grovt sexuellt utnyttjade av underårig och våldtäkt mot barn.

Mannen hade förgripit sig på två minderåriga flickor under flera år, och för det fick han tre år och sex månaders fängelse.

Han skulle också betala skadestånd till flickorna. Vänsterpartisten har kandiderat till kommunfullmäktige på en ort i Västsverige, men sedan det kom ut att han är en dömd pedofil har han dragit tillbaka sin kandidatur.

– Vi får diskutera vad han har för framtid i partiet längre fram, nu måste vi få bort honom från listorna innan söndag, säger ordföranden för V i kommunen.

– Vi tycker att det här är väldigt besvärande, och det är avskyvärda brott även om de är sonade. Det stämmer inte alls med vår värdegrund, säger ordföranden till SVT.

Nyheter Idag

Annonser

1 svar »