Okategoriserade

Succésiffror för Ebba Busch Thors KD

ebbabusdchthor1

Bild: Ebba Busch Thor, KD

Idag presenterades succésiffror för Ebba Buach Thors KD och SD som backar lite i mätningen men det är ju som sagt var på söndag det gäller och inte på onsdagen innan valsöndagen Men bra att KD går framåẗ för jag ser ett samverkande med KD och M som allternativet till att få regera i Sverige efter 9/9. Ulf Kristersson ser nog det också som enda vettiga allternativet att komma till makten i Sverige. Vi kan inte ha ett Sverige styrt av idioter som Stefan Löfvén i symbios med galningarna i MP, och där de då och då får back-up av Centerpartiet eller av Vänsterpartiet.

SD fortsätter tappa, samtidigt som KD växer. Det visar onsdagens opinionsundersökning som har gjorts av Demoskop på uppdrag av Expressen. – Vi har sett förtroendelyft för Ebba Busch Thor, som går bra hem i debatterna.

Jag tror att mycket är knutet till henne personligen, säger Peter Santesson, chef för opinionsanalys på Demoskop, om KD:s succésiffror. Valet är bara dagar bort. Nu visar en färsk opinionsundersökning, utförd av Demoskop mellan 30 augusti och 4 september, att Sverigedemokraternas negativa trend tycks fortsätta.

Partiet landar på 18,2 procent, vilket innebär att man minskar med 1,6 procentenheter jämfört med perioden 23-30 augusti, då man landade på 19,8 procent. – Sverigedemokraterna gör en svag valspurt.

De har haft en nedåtgående trend sedan sommaren, då de låg på 21 procent, säger Peter Santesson, chef för opinionsanalys på Demoskop. – Vi har också sett vikande förtroendesiffror för Jimmie Åkesson.

Han har presterat lite sämre i de senaste debatterna än vad vi har varit vana vid. Jag tror att SD också missgynnas av att invandringsfrågan får hårdare konkurrens av andra saker på dagordningen, säger Santesson.

Att mäta Sverigedemokraterna har dock visat sig vara svårt. Under tisdagen släppte Yougov sin sista opinionsmätning innan valet, på uppdrag av Metro. Sverigedemokraterna var där största parti med 24,8 procent av rösterna i mätningen, för fjärde gången i rad.

Samtidigt backade SD kraftigt i Ipsos senaste mätning i måndags, som gjordes för DN, till 16,3. Det skilde alltså åtta procentenheter mellan YouGovs och Ipsos mätningar.

Detta med mätningar och speciellt de gjorda nära inpå själva valet de är nog i princip så svajiga att de får tas för helt omöjliga att lita på. Jag anser att mätningar skulle förbjudas den sista veckan inna valet, de blir oftast totalt missvisande. En sak som jag verkligen hoppas är att lita på, det är att med sina 4.8 procent så är MP på god väg utn ur maktens korridorer!

Expressen

Annonser