Brott

Prästen om knivdådet på Råslättsskolan i Jönköping: ”Oroar många”

knivdådjönköping

Bild: Utanför Råstättsskolan i Jönköping

Efter knivattacken på Råslättsskolan under onsdagsmorgonen var det flera oroliga föräldrar som tog sig till skolan. Utanför huvudentrén stod flera personer från olika delar av civilsamhället som stöd. Daniel Maldini från fritidsgården, Peter Magnusson från Underground och Fredrik Hollertz, präst vid Råslätts kyrka.

Samtliga fanns utanför skolan som stöd för föräldrar. Jag fick ett samtal från kollegor om vad som hade hänt och åkte hit. Vi kommer dubbelbemanna fritidsgården under kvällen och ta emot de elever som har frågor.

Detta för att lugna ner situationen, vi har berättat det för skolans rektor och sagt att vi gärna hjälper till, säger Daniel Maldini, som tycker det är en mycket tråkig händelse och att det inträffar direkt efter en lyckad ”Råslättsdag”: – Precis, jag tänkte också att det inte är bra inför valet, det är inte bra för området.

Vi gör massa bra saker och så händer detta och vi kommer gå tillbaka i tiden, det är tråkigt. Peter Magnusson, från rörelsen Underground var också på plats utanför skolan och pratade bland annat med oroliga föräldrar.

– Vi försöker säga att det är ett stabilt läge och att ingen är allvarligt skadad. Vi vill att barnen ska ha en så normal dag som möjligt och de behöver sina vanliga rutiner, vi vill få föräldrarna att se det, säger han till Jnytt.

– Vi är många här från civilsamhället som har stor förankring i området. Det kanske kan vara lättare att köpa det från oss att det är lugnt. Att det kommer från flera personer de känner igen har en stor effekt. Vi vill ge folk lugnt och trygghet, för nu är allt under kontroll.

Att vi går mot en amerikanisering av allt i samhället, ja det står ju helt klart. Och där beväpningen på och i skolmiljön ökar drastiskt, och som snart leder till rena vapenkontroller på skolorna. Allt som skolorna i USA. Snart går säkerligen beväpningen från stickvapen till skjutvapen, det kommer dröja några år men det kommer.

Mer på Jnytt

Annonser

1 svar »