Brott

Arbogamorden – ”Vill träffa Johanna en gång innan jag dör”

namnlost-2-jpg

Bild: Mördaren Johanna Möller tv. och mamman Anki Möller tecknat till höger

Historien om Arbogamorden är total galenskap och full av ondska och kvinnan bakom, Johanna Möller, sitter nu dömd till livstids fängelse. Rätt ställe för den ondskefulla kvinnan. ;Mamman, Anki Möller, som överlevde mordförsöket säger sig vilja träffa Johanna en sista gång innan hon dör. 

Anki Möllers liv vändes upp och ner efter mordet på maken. Mordet blev känt som sommarstugemordet och Johanna Möller blev Arbogakvinnan med hela svenska folket. Anki Möller ser inte längre Johanna som sin dotter.

– Jag har bara ett barn och det är hennes syster, säger Anki Möller till SVT Nyheter Västmanland. Anki Möller säger att hon är tvungen för sin egen överlevnad att sortera bort Johanna Möller ur sitt minne.

Men hon är beredd att träffa henne en gång tilll. – Jag tänkte att jag skulle åka och hälsa på henne på anstalten i Ystad en gång innan jag dör. Jag vill ju ha en förklaring. Jag skulle vilja att hon talade om precis allt, från den dagen hon bestämde sig för att döda oss.

Men jag tror inte att jag kommer att få något svar – psykopater erkänner aldrig. Det tog ett år innan hon började tänka på maken som död. – Det tog lång tid innan jag påbörjade sorgearbetet. Sen gråter man på något sätt färdigt men man sörjer hela livet.

Händelserna i sommarstugan i augusti 2016 rullas nu upp igen för offentligen. Nu senast i TV 3:s dokumentär Döden i Arboga och snart börjar SVT:s dokumentär Arbogafallet att sändas.

– Det tar aldrig slut, alla blir påminda igen men jag är ju den enda som kan historien. För Johanna känner hon ingenting. Hon säger att hon på sätt och vis kan förstå nyhetsintresset. – Det är inte många som har varit med om det jag har varit.

Men när det visas på tv igen så visar mina vänner och grannar medlidande med mig och undrar hur jag mår. Anki Möller lider fortfarande av posttraumatiskt stress. – Det är inte roligt, det påverkar hela ens leverne.

Jag är väldigt rädd för höga ljud, jag är misstänksam, jag sover inte så bra men det är något jag kommer att få leva med. Det är så långt jag har kommit i själva tillfrisknandet.

SVT

Annonser